Vi hjälper dig att serva din värmepump! Maila oss info@polarpumpen.se | Ring oss! 0770-777 600
Värmepump service
Värmepump Service Allt om service av värmepumpar Beställ hos Polarpumpen »
Värmepumpservice Allt om service av luftvärmepumpar

Värmepump och autoläget

Tycker du att din värmepump kyler istället för att värma och tvärtom? Då kan det vara auto-läget som spökar. Det varvar nämligen mellan värme och kyla för att hela tiden nå inställd temperatur, något som kan bli ganska dyrt i slutändan och kan dra onödigt mycket energi.

Har du din värmepump inställd på auto-läget kommer din värmepump alltid sträva efter den angivna temperaturen. Detta innebär att om du ställt in värmepumpen på 20 grader och det är varmare inne, kommer den ställa in sig på kyla. Har du däremot 18 grader i rummet och värmepumpen inställd på 20 grader, så kommer den sätta igång värmen.

Om du önskar värme bör du ställa in HEAT-läget, då kommer den alltid sträva efter din inställda 20 grader, men kommer inte kyla för att den stannar på den temperatur som är önskad. Oftast kan det bli varmare inomhus om till exempel man har gäster eller lagar mycket mat.

HEAT-läget är dessutom energi-snålare än auto-läget. Ställer du även in din värmepump på högsta möjliga fläkthastighet så att luften får en optimal möjlighet till spridning ökar du effektiviteten jämfört med energin som förbrukas.

Det är därför inte fel på värmepumpen om den blåser kyla, kanske du bara behöver byta läge?

8 Jun 2015

Denna hemsida är byggd med N.nu - prova gratis du med.    (klicka här för att förlänga premium)(info & kontakt)