Vi hjälper dig att serva din värmepump! Maila oss info@polarpumpen.se | Ring oss! 0770-777 600
Värmepump service
Värmepump Service Allt om service av värmepumpar Beställ hos Polarpumpen »
Värmepumpservice Allt om service av luftvärmepumpar

Hur gör jag med avfrostningsvattnet?

En luft-luftvärmepump eller luft-vattenvärmepump kan generera en hel del avfrostningsvatten. Vatten som kan skada grunden eller skapa en otrevlig isbana rakt över en viktig passage i trädgården. Vi tipsar om hur du kan hantera det.

Budgetvarianten - en balja

Många luftvärmepumpsägare ställer helt enkelt en balja under luft-luftvärmepumpen, som sedan måste tömmas regelbundet. Pulka har vi också sett som alternativ, vilket kanske är praktiskt eftersom man då bara drar iväg pulkan när den ska tömmas; man slipper lyfta.

Heltäckande lösning - dräneringstråg

Det finns också speciella dräneringstråg, som är utvecklade just för luftvärmepumpar. Dräneringstråget har inbyggd värme och slang med värmekabel, som ser till att vattnet hinner rinna undan innan det fryser på. Vattnet avleds enkelt till en lämplig plats.

Varför blir det avfrostningsvatten?

När luftvärmepumpen hämtar värme ur luften blir luften kallare. Det är därför kallare i värmepumpen, än vad det är runt omkring. När luften kyls ned i värmepumpen, kan den inte innehålla lika mycket vatten, och detta vatten blir då kondens. När lamellerna är riktigt kalla, fryser kondensen till is. Det är därför luftvärmepumparna har en avfrostningsfunktion.

Avfrostningen och vattnet är således en naturlig del av värmepumpens funktion.

26 Oct 2016

Denna hemsida är byggd med N.nu - prova gratis du med.    (klicka här för att förlänga premium)(info & kontakt)