Vi hjälper dig att serva din värmepump! Maila oss info@polarpumpen.se | Ring oss! 0770-777 600
Värmepump service
Värmepump Service Allt om service av värmepumpar Beställ hos Polarpumpen »
Värmepumpservice Allt om service av luftvärmepumpar

Våren - en bra tid för service

Våren är en mycket bra tid för service av luft-luftvärmepumpar, och egentligen för värmepumpar överlag. Vi ger dig några goda anledningar till att du ska serva luft-luftvärmepumpen på våren.

1. Undvik mögel i luft-luftvärmepumpen under sommaren

I värsta fall kan det börja mögla i en luft-luftvärmepump, där underhållet eftersatts. Om luft-luftvärmepumpen är full med damm, när du byter till kylläget, fungerar nämligen inte värmepumpens dränering som den ska. Fukt blir istället kvar i luftvärmepump och tillsammans med dammet skapas en perfekt grogrund för mögel. Genom en grundlig service undviker du detta problem!

2. Kortare köer under våren

På våren är det kortare köer på service. Då luft-luftvärmepumpar bör installeras och servas av samma yrkeskompetens - kyltekniker, blir väntetiderna på service långa, då väntetiderna på installation är långa. Detta innebär långa köer både under höst och vinter. Men på våren har köerna mattats av och du kan få hjälp snabbt.

3. Bättre luft i allergitider

En luft-luftvärmepump renar inomhusluften och om du eller någon i familjen lider av allergi, kan det vara skönt att ha på luftvärmepumpen endast i fläktläge, bara för att få renare luft hemma. Men en smutsig värmepump renar inte luften lika effektivt som en ren. Med en djupgående service blir din luft-luftvärmepump ren på djupet, och allergikern kan njuta av den rena luften i hemmet.

29 Mar 2016

Denna hemsida är byggd med N.nu - prova gratis du med.    (klicka här för att förlänga premium)(info & kontakt)