Vi hjälper dig att serva din värmepump! Maila oss info@polarpumpen.se | Ring oss! 0770-777 600
Värmepump service
Värmepump Service Allt om service av värmepumpar Beställ hos Polarpumpen »
Värmepumpservice Allt om service av luftvärmepumpar

Service Frånluftsvärmepump

För att se till att din frånluftsvärmepump håller en lång livslängd är det nödvändigt att se till att den får den service den behöver.

Varför ska jag serva min frånluftsvärmepump?

Alla värmepumpars effekt minskar efter ett par år och det vanligaste skälet är att smuts och andra partiklar tar sig in i systemet och att pumpen därför minskar i effekt.

Vid service av din frånluftsvärmepump ser en certifierad kyltekniker till din värmepump. Denne gör rent pumpen, kontrollerar och säkerställer en fortsatt lång livslängs för din frånluftsvärmepump

Hur ofta behöver jag beställa service av min frånluftsvärmepump?Frånluftsvärmepump från ComfortZone

Det är rekommenderat att serva sin frånluftsvärmepump med cirka två års mellanrum. Detta för att din frånluftsvärmepump ska fortsätta generera en bra besparing och en fortsatt bra effektivitet. Vid vissa serviceavtal erbjuds service en gång om året, men vissa kan kan anse att det blir lite dyrt och att det tar lång tid att få igen sina investerade pengar.

Ett serviceavtal innebär service oftare, men till ett billigare pris. Kanske är det en väl värd investering?

Vad ska jag tänka på när det gäller service av min frånluftsvärmepump?

Vad som ingår vid service, pris av service och tidsåtgång vid service är olika från företag till företag.

Då en frånluftsvärmepump innehåller köldmedium är det nödvändigt att din service utförs av en certifierad kyltekniker. Är personen som servar din värmepump inte certifierad kan det hända att garantin inte gäller om något skulle gå snett.

En kyltekniker är expert på värmepumpar, vet vad som behöver göras och har dessutom behörighet att utföra alla momenten under servicen.

Vad kostar en service när jag vill serva min frånluftsvärmepump?

Service av din frånluftsvärmepump kan skilja sig från företag till företag. Rekommenderat pris ligger mellan 2 000 kr till 2 500 kr. Då priset skiljer sig, skiljer sig även vad som faktiskt ingår vid service. En normal service tar ett par timmar.

Det är oftast smidigare att ha ett serviceavtal med det företag som installerade din frånluftsvärmepump, men det är även det olika från företag till företag. Dock är ett serviceavtal smidigt för dig då du slipper tänka på att beställa service.

Vad brukar ingå i en service?

Vad som ingår vid service av en frånluftsvärmepump är olika från företag till företag. Vi rekommenderar att serviceteknikerna ska kontrollera frånluftsvärmepumpen, men också avläsa, rengöra, lufta, justera och reparera till reducerad kostnad om det är nödvändigt.

Hur tar jag hand om min frånluftsvärmepump?

En frånluftsvärmepump behöver inte så mycket tillsyn och är väldigt smidig att ha hemma, men som med alla maskiner behöver den lite underhåll. Du bör rengöra filter, avlufta systemet då och då samt se till att den fungerar som den ska.

Denna hemsida är byggd med N.nu - prova gratis du med.    (klicka här för att förlänga premium)(info & kontakt)