Vi hjälper dig att serva din värmepump! Maila oss info@polarpumpen.se | Ring oss! 0770-777 600
Värmepump service
Värmepump Service Allt om service av värmepumpar Beställ hos Polarpumpen »
Värmepumpservice Allt om service av luftvärmepumpar

Underskatta inte behovet av service

Det är nog så allmänt att vi underskattar behovet av service. Försämringen hos en vitvara, bil eller produkt är såpass liten varje dag, att vi inte tänker på att underhåll behövs. Hade man däremot fått se skillnaden från ett år till ett annat, hade det kanske varit mer uppenbart.

Service av luftvärmepump

När det gäller en luftvärmepump, brukar man säga att den behöver service med ett par tre års mellanrum. Vid en service går en tekniker igenom maskinen noggrant, gör ren värmepumpen på djupet och säkerställer att allt fungerar som det ska. En värmepump får helt enkelt försämrad effekt med åren, då smuts letar sig in i maskinen. Med en ordentlig service kan du höja effekten igen, spara mer pengar och få en värmepump som håller bättre i längden.

Aha-upplevelse av service

Jag fick själv en riktig aha-upplevelse av det här med service häromveckan. Min cykel gnisslade väldigt mycket när jag cyklade och det kändes som om folk hörde mig på mils avstånd, där jag kom trampandes. Så såg jag till att cykeln blev servad. Det visade sig att styret hade varit mycket nära att ramla av (tänk om det hade hänt när jag cyklade). Dessutom smörjdes hela cykeln in ordentligt och nästa gång jag cyklade var cykeln helt tyst.

Jag hade inte gjort något speciellt med min cykel, men precis som med en värmepump behöver den lite kärlek och omtanke mellan varven för att må bra. Om det var så illa med min cykel, undrar hur det står till med värmepumpen?

Risker med värmepump utan service

Faktum är att riskerna med en värmepump utan service är ganska stora. Det kan exempelvis bildas mögel inne i värmepumpen eller så kan värmepumpen börja brinna! Det är helt enkelt inte värt att ta risken. Till detta tillkommer då, som redan nämnts, att man kan få tillbaka en hög effekt och på så vis spara mer och få en värmepump som håller bättre i längden.

30 Sep 2013

Denna hemsida är byggd med N.nu - prova gratis du med.    (klicka här för att förlänga premium)(info & kontakt)