Vi hjälper dig att serva din värmepump! Maila oss info@polarpumpen.se | Ring oss! 0770-777 600
Värmepump service
Värmepump Service Allt om service av värmepumpar Beställ hos Polarpumpen »
Värmepumpservice Allt om service av luftvärmepumpar

Service-avtal för värmepump

Många företag erbjuder så kallade service-avtal till din värmepump. Visst finns det fördelar, men också många nackdelar.

Fördelar

Det finns en del fördelar med serviceavtal till luftvärmepumpar. Nedan listar vi de kanske allra vanligaste fördelarna med att teckna ett service-avtal:

Du slipper komma ihåg

Den stora fördelen med serviceavtal är att du slipper tänka på om värmepumpen behöver service. När det är dags, blir du helt enkelt kontaktad av en servicetekniker. Du slipper hålla koll själv.

Trygghet

Serviceavtal ger också trygghet. Du vet att värmepumpen fungerar och du kan känna dig lugn och trygg och slipper oroa dig för hur din värmepump mår.

Du slipper välja

En annan fördel, när man binder upp sig på ett serviceavtal är att man slipper välja. Valet är redan gjort. Man behöver därmed inte ta reda på varje gång, vem som utför den bästa servicen till det bästa priset.

Nackdelar

Samtidigt finns det en del nackdelar kopplade till service-avtal. De flesta har med din ekonomi att göra. Här listar vi de vanligaste nackdelarna med serviceavtal:

Tätare service än nödvändigt

Vi brukar rekommendera service med 2-3 års mellanrum. Tätare än så brukar inte behövas. Service-avtalen ger dig dock ofta service varje år, något som vanligen inte är nödvändigt.

Inte billigare än att köpa separat

Ofta är det inte billigare om man tecknar ett service-avtal, än om man köper servicen separat. Faktum är att avtalet ofta endast innebär att de kontaktar dig, då det är dags för service. Priset blir detsamma, som om du hade bokat separat.

Oftast dyrare

I och med att du blir rekommenderad service relativt tätt, kostar det mer. Du får ju betala för service, som kanske inte ens behövs.

Det finns flera fördelar och flera nackdelar med att teckna service-avtal till din luftvärmepump. Valet är helt upp till dig. Väljer du att teckna ett service-avtal rekommenderar vi att du verkligen är säker på att det är ett pålitligt företag, som du tecknar avtal med.

26 Feb 2014

Denna hemsida är byggd med N.nu - prova gratis du med.    (klicka här för att förlänga premium)(info & kontakt)