Vi hjälper dig att serva din värmepump! Maila oss info@polarpumpen.se | Ring oss! 0770-777 600
Värmepump service
Värmepump Service Allt om service av värmepumpar Beställ hos Polarpumpen »
Värmepumpservice Allt om service av luftvärmepumpar

Passa på att serva värmepumpen

Så här på vårkanten har värmepumpsteknikerna ganska lite att göra. Det innebär att det är betydligt lättare att få tag i en duktig servicetekniker till din värmepump. Därför kan det vara idé att passa på. Om du beställer service nu, är luftvärmepumpen nyservad till sommarens luftkonditionering och den håller bra även till hösten och värmen behövs igen.

Undvik problem under sommaren

Luftkonditionering kan ge en del problem, om din värmepump inte är ordentligt servad. Om det finns damm och smuts inne i värmepumpen, kommer kondensvattnet, som bildas vid luftkonditionering att stanna i värmepumpen längre. I värsta fall kommer det att bildas mögel i luftvärmepumpen i och med att fukten skapar optimala förhållanden för just mögel. När värmepumpen sedan fläktar runt luften, fläktar den även runt möglet, vilket kan leda till hälsoproblem i familjen.

Ett annat problem är att damm och smuts kan leda till att dräneringen inte fungerar som den ska. Om dräneringen är tilltäppt, kan vatten rinna ut från värmepumpens innedel. Detta vatten kan orsaka skador på tapeter och golv.

En fräsch värmepump till hösten

Om du servar värmepumpen nu har du en värmepump som är nästan nyservad även i höst. På så vis kan du spara mer energi i höst, redan från första stund du sätter på din värmepump. Du slipper att vänta i flera månader, när alla andra tycker att det är dags att installera och serva värmepumpar.

20 May 2014

Denna hemsida är byggd med N.nu - prova gratis du med.    (klicka här för att förlänga premium)(info & kontakt)