Vi hjälper dig att serva din värmepump! Maila oss info@polarpumpen.se | Ring oss! 0770-777 600
Värmepump service
Värmepump Service Allt om service av värmepumpar Beställ hos Polarpumpen »
Värmepumpservice Allt om service av luftvärmepumpar

Förbered värmepumpen inför sommaren

Nu börjar det bli så varmt, att luftvärmepumpen knappt behövs. Det är lockande att bara stänga av värmepumpen och glömma bort den, men innan du gör det kan det vara idé att titta över värmepumpen.

Rengör filtren

Vi tycker särskilt att du ska se till att göra en filterrengöring innan du låter värmepumpen vila. Om det finns damm och partiklar i värmepumpens filter och den sedan inte används på en längre tid, är risken stor att det blir svårare att rengöra längre fram. Dammet kan klibba fast med tiden.

Förbered för luftkonditionering

Det är vanligt att man gör ett litet uppehåll med värmepumpen, för att sedan sätta igång den när det blir varmt och man vill ha luftkonditionering. Då är det viktigt att man ser till att dräneringsslangen verkligen är fri från blockering. Vid luftkonditionering bildas kondens i värmepumpens innedel. Detta kondensvatten dräneras ut genom dräneringsslangen, med hjälp av tyngdkraften. Det är inte ovanligt att smuts eller löv täpper till dräneringsslangen och du riskerar då en översvämning på insidan.

Det är också viktigt att man ser till att värmepumpen är ordentligt rengjord på insidan vid luftkonditionering. Om det finns damm i värmepumpen som är blött, riskerar man att få mögel i värmepumpen. Mögel som man effektivt sprider med värmepumpens fläktar. Om det börjar lukta mögel bör du beställa service.

När du kör värmepumpen på luftkonditionering är det viktigt att du inte bara stänger av pumpen efteråt och drar ut kontakten. Många värmepumpar ser till att innedelen blir torr, efter luftkonditionering, men den funktionen är lönlös, om du stryper stömmen.

Dags för service?

Många beställer service för värmesäsongen, men glömmer att även luftkonditionering är krävande för värmepumpen. En välservad värmepump ger energieffektiv både uppvärmning och luftkonditionering. Det kan därför vara idé att serva värmepumpen redan till sommaren, om det var längesen det blev gjort. Dessutom är väntetiderna betydligt kortare nu. Under hösten kommer alla på att de ska installera en ny värmepump eller serva den gamla.

1 May 2014

Denna hemsida är byggd med N.nu - prova gratis du med.    (klicka här för att förlänga premium)(info & kontakt)